Over Pepijn & Martijn

Als sport- & prestatiepsychologen van Focus like a Pro werken we fulltime met professionals in de sport en het bedrijfsleven aan het optimaliseren van prestaties.

In 2010 hebben we elkaar leren kennen bij de Post-academische opleiding tot SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. In 2012 zijn we beiden afgestudeerd en sindsdien werken we met veel plezier samen.

De mentale kant van sportprestaties heeft ons altijd gefascineerd. Hoe kan het dat kwaliteiten de ene keer wel tot uiting komen, en de andere keer niet?

Met Focus like a Pro is ons doel om zo veel mogelijk sporters en trainer-coaches helpen om het beste uit zichzelf te halen. In onze visie is dat onlosmakelijk verbonden met plezier.

Lees hieronder meer over onze persoonlijke achtergrond en ervaringen.

Martijn Ruitenburg

Als sport- en prestatiepsycholoog ben ik altijd bezig met het beste uit mensen halen. En dat op een manier die ze structureel vol kunnen houden.

De afgelopen 10 jaar ben ik als trainer bij onder andere de PolitieAcademie, vele multinationals en in de topsport in actie geweest, altijd met veel plezier.

In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen en geniet ik van mijn gezin.

Lees meer over Martijn

Pepijn Lochtenberg

Menselijk gedrag en focus in het bijzonder fascineren we enorm. Ik ben altijd op zoek naar de mix tussen wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepasbaarheid van kennis en kunde.

Ik ben onder andere actief bij het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle, de coachopleiding van de KNWU en dansacademie Codarts in Rotterdam. Daarnaast begeleid ik individuele sporters in Hilversum en online.

In mijn vrije tijd train ik voor beachvolleybal, tennis en padel, zolang het lijf het toelaat ;)